Селекціонери з Вінниці вирішили об’єднати овочівників всієї України за допомогою патріотичної кукурудзи

0 1 306

Автор сорту цукрової кукурудзи Бордо (Український Біколор) Михайло Нагорняк започаткував унікальну ініціативу – планує об’їхати всю Україну із важливою метою. Відомий селекціонер хоче, аби українську синьо-жовту суперсолодку кукурудзу вирощували від Закарпаття до Луганська, від Криму з Одесою – до Волині та Чернігова, пише SEEDS.

Поїздки та зустрічі із овочевими активістами всієї України селекціонер планує здійснити особисто починаючи з жовтня 2023-го, і до літа 2024 року.


Михайло Нагорняк, та його стартап-компанія МНАГОР створили першу в Європі кукурудзу із фіолетовими суперсолодкими зернами. З часом цей сорт почали називати Український Біколор, адже він має на качані сині та жовті кольори.

За досить короткий час сорт української цукрової кукурудзи Бордо вже став сенсацією, – про нього пишуть відомі ЗМІ, знімають сюжети різні телеканали та роблять передачі на радіо.


Коломия, радіо “Сяйво” та телеканал “НТК” ТВ

«Мета моєї місії, – це оживити місцеві громади, адже продовольча безпека йде одразу за фізичною безпекою людини і має велике значення. 

Свою просвітницьку місію я розпочав із Коломиї, колиски Прикарпаття, батьківщини Баноша, – нашої національної страви із кукурудзи. Синьо-жовті кольори, – це наша ідентифікація українців. Кукурудза росте по всій Україні, а Банош, — це наша національна страва, як і різноманітні кулеші з кукурудзи, мамалига, тощо.

Ми всі хочемо, щоб наші місцеві громади були сильними, щоб люди перестали їздити на заробітки за кордон, а мали роботу та ставали заможними в себе вдома.

Наша суперсолодка «патріотична» кукурудза, сподіваюсь, сприятиме як розвитку рослинництва, так і тваринництва, з виробництвом сиру та різноманітними молочними продуктами.

Крім цього вона допоможе популяризації українських регіональних брендів, крафтових виробництв, розвитку зеленого туризму в селах та містечках, і, зрештою, надасть поштовх для проведення регіональних ярмарків та фестивалів місцевих виробників», – каже Михайло Нагорняк.

За його словами, в Коломиї компанія «Мнагор» попередньо домовилася з місцевим консервним заводом “Консерваторія” започаткувати демоділянку, де ростимуть всі гібриди кукурудзи вінницьких селекціонерів. Крім цього в Коломиї планують провести перший національний агрофестиваль кукурудзи за зразком вінницького «Корн Фесту».


Чернівці, радіо “Буковинська Хвиля”

«Теплі прийоми місцевими громадами надихають, не встиг виїхати із Коломиї до ефіру в Чернівцях, а вже отримав запрошення до Луцька, Калуша, Чигирина та Білої Церкви.

Вже з впевненістю можна сказати, що на сьогоднішній день наша синьо-жовта кукурудза набирає популярності не тільки в Україні, вже пішли замовлення з багатьох країн світу. Бордо (Український Біколор) F1 зацікавились в Центральній Азії, а саме Узбекистані, Таджикистаі та Казахстані. До речі, останні дві країни мають спільний кордон із Китаєм, і хочуть постачати продукцію до Піднебесної. Не пройшла даремно зустріч із послом Індії.

Також є чималий інтерес до української «патріотичної» кукурудзи серед Європейських країн, – Польща, Німеччина та Великобританія вже чекають насіння на весну», – зазначає вінницький селекціонер.

Крім цього зацікавились українським сортом Бордо і фермери Північної Америки, зокрема з Канади та США. Вже є інтерес від Африканських країн. На переконання Михайла Нагорняка, сьогодні ми стоїмо на порозі шаленої популярності українських продуктів.


Цукрова кукурудза сорту Бордо (Український Біколор) F1

«Але маю важливу інформацію. Мною прийнято рішення, що жодного пакету насіння ми офіційно не будемо вивозити за межі України. І зараз я впевнено можу сказати що наш новий унікальний сорт буде вирощуватися лише в Україні. Так, адже це український бренд.

Офіційно компанія «Мнагор» жодного пакетику насіння не буде експортувати за межі України. Цим ми хочемо показати, що можемо бути цікаві іноземцям українськими інноваціями та продуктами.

Якщо хочуть, хай їдуть до України на фестивалі. Хай куштують наші смаколики наш банош, нашу овочеву суперсолодку фіолетову кукурудзу. Кожен такий турист привезете долари, євро, центи, песо, злоті, крони чи франки… І кожна грошова одиниця, яку туристи везуть до нас, – це вклад в українську економіку», – переконаний Михайло Нагорняк.

На його думку, було б непогано, щоб туристи, приїхавши до України, змогли тільки тут скуштувати унікальну антоціанову суперсолодку кукурудзу з фруктовими смаками, якої немає ніде в світі.


Біла Церква, радіо “Бліц FM”

Саме задля цього вінницький селекціонер і започаткував свій всеукраїнський тур, мета якого не тільки популяризація нового сорту Бордо, а й єднання українських фермерів-овочівників задля спільної мети.

«Я запланував роздати понад півтисячі пакетів насіння «патріотичної» солодкої кукурудзи не тільки фермерам, а й всім бажаючим: переміщеним особам, активістам громад, консервним підприємством та переробним компаніям.

Разом ми спробуємо не тільки розповсюдити наш Український Біколор, а й напрацювати процес вакуумування, замороження, консервації.

Разом ми створимо новий продукт, який буде постачатися по всьому світу. Це буде свого роду продуктова експансія! Це і розвиток брендингу, і популяризація українського, і туристична привабливість. Разом ми зможемо створити новий овочевий бренд України – першу в світі синьо-жовту антоціанову корисну кукурудзу з українською пропискою!» – Переконаний Михайло Нагорняк.



В планах вінницького селекціонера експортувати не насіння кукурудзи Українського Біколору, а вже готову інноваційну українську продукцію у свіжому, охолодженому чи замороженому вигляді до будь-якої країни світу. Обов’язковим елементом стане вказівка на країну походження нової кукурудзи – Україна.

«Це стане світовою сенсацією – кукурудза, створена в Україні – Made in Ukraine, яка вирощується на нашій землі, і постачається по всьому світу!

І поки новину про наші українські здобутки не надрукує Forbes, Times та інші світові агентства, ми не плануємо постачати жодної насінини європейським та іншим закордонним фермерам – тільки Україна!

Всі мають знати, що це унікальна українська розробка – це український бренд і ця жовто-блакитна кукурудза має вирощуватися по всій Україні! Ось це моя місія», – наголосив Михайло Нагорняк.

Сорт цукрової кукурудзи Бордо (Український Біколор) F1 – інноваційний гібрид, із фіолетовими зернами, якого немає ніде в Європі чи навіть світі, крім України. така цукрова кукурудза належить до суперсолодкого sh2-типу, тому має найкращий смак, схожий на смак найпопулярнішої цукрової кукурудзи що є на ринку: Фіона, Мармурова, Джамала та інших новинок компанії «Мнагор» нового гляссе-типу із фруктовим смаком. Її можна їсти сирою, свіжою, варити, смажити, використовувати для приготування різних страв.


Цукрова кукурудза сорту Бордо (Український Біколор) F1

Користь фіолетової цукрової кукурудзи:

  • Антоціани, які надають кукурудзі фіолетовий колір, є потужними антиоксидантами. Вони допомагають захистити організм від пошкоджень, викликаних вільними радикалами.
  • Антоціани допомагають знизити рівень холестерину в крові, а також підвищити еластичність судин. Це може сприяти зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Є дослідження, що антоціани мають властивості зниження ризику розвитку раку. Вони можуть допомогти придушити ріст і поширення ракових клітин.
  • Антоціани можуть допомогти захистити очі від пошкоджень, викликаних ультрафіолетовим випромінюванням. Антоціани можуть допомогти зміцнити імунну систему. Вони можуть допомогти організму боротися з інфекціями.

 

Читайте також: Українська агросенсація – сорт солодкої кукурудзи із фіолетовими зернами підкорив серця фермерів

 

Фіолетова цукрова кукурудза є цінним джерелом антиоксидантів і інших корисних для здоров’я речовин. Вона може бути включена в здоровий раціон харчування.


Сьогодні саме Україна є лідером в селекції фіолетової цукрової кукурудзи. Завдяки створенню компанією «Мнагор» нового гібриду Бордо (Український Біколор) F1 популярність фіолетової кукурудзи швидко зростає по всьому світу!


Керівник компанії «Мнагор», її власник та винахідник Михайло Нагорняк

«Тому я запрошую до співпраці всіх, хто зможе гарно виростити, охолодити, запакувати та холодильними рефрижераторами постачати нашу «патріотичну» кукурудзу по всьому світу.

Це буде початок експансії української синьо-жовтої овочевої цукрової кукурудзи по всьому світу. Український інноваційний продукт – Український синьо-жовтий Біколор із пропискою Made in Ukraine.

Тепер наші українські гібриди Мармурова, Біколор біло-жовтий, синьо-жовтий Український Біколор, біло-червона, молочно-біла кукурудза Білий Кролик, Бордо, Джамала, Джульєтта, Фіона – всі наші найсмачніші сучасні гібриди із фруктовими ароматами зможуть здивувати та змінити світ!

Зі мною працює команда консультантів, та за кожен регіон України відповідає конкретний консультант», – додає Михайло Нагорняк.



МНАГОР

Центральний регіон України та м. Київ – Тамара Нагорняк, тел., Viber: (067) 440-75-17

Південний та Східний регіон України – Аліса Яковенко, тел., Viber: (067) 236-51-51

Західний регіон України та м.Вінниця  – Олександр Побережний, тел., Viber: (067) 432-32-53


Смакуйте, цінуйте українське! Ми всі разом створимо нову сучасну модернову Україну.           

Слава Україні!

 

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!