В Україні набирають популярності давальницькі схеми переробки агропродукції

0 820

Цьогоріч в Україні будуть доволі популярними давальницькі схеми у виробництві та переробці сільгосппродукції, особливо це стосується ягід. Про це під час “Фруктово-ягідної толоки” організованої проектом USAID “Агросільрозвиток”, розповів співвласник ТОВ “Фреш Міллер” Йосип Книжицький, пише SEEDS. 

“Цього року будуть в тренді давальницькі послуги. Давальницькі послуги, а потім спільна реалізація продукції. Про що мова. Ми не знаємо хто і скільки продасть полуниці замороженої, відповідно ми з фермером чи виробником домовляємось, що ми її заморожуємо, він оплачує вартість заморозки а потім вже відповідно продаж по факту і ділимо прибуток у певних пропорціях”, – каже Йосип Книжицький.

Малі переробні підприємства підприємець застеріг від повторювання гіркого досвіду минулого року. “Не маючи готових контрактів малі переробні підприємства почнуть закуповувати ягоду і підвищувати ціни, а от по якій ціні ми потім продаватимемо все це – ніхто не знає.

Я бачу такий варіант, щоб дрібніші переробні підприємства кооперувалися з більшими, хто має вже гарантовані контракти і працювати тільки під контракти. А не брати на себе ризики і завалювати холодильники ягодою, і не знати що з нею потім робити”, – застерігає Йосип Книжицький.

“Що стосується інтернет-торгівлі. Спочатку карантину ми спробували піти в інтернет-торгівлю замороженими овочами та фруктами. Це не легкий бізнес і він не дає такого миттєвого сплеску, як всі очікують. Потрібно роками розвивати інтернет-платформу”, – поділився досвідом підприємець.

 

SEEDS.org.ua 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано