Як покращити якість органічної плодоовочевої продукції: унікальність сапропелю

0 371

В Україні, згідно із світовим трендом, в останні роки швидко зростає попит на органічну продукцію, зокрема, фрукти, овочі та ягоди. Вирощування органічних культур потребує спеціальних технологій, без яких не варто розраховувати на високу врожайність. Одним із заходів таких технологій є активізація обумовлених природою біологічних процесів агросфери, участь у якому приймає і біогенна речовина – сапропель. Екологічні параметри дозволяють повністю використовувати його при вирощуванні органічних культур, покращуючи їх якісні характеристики.

Органічний сапропель є основою відтворення гумусу, енергетичним матеріалом для мікроорганізмів, джерелом поживних речовин для рослин та важливим засобом регулювання всіх агрономічно цінних властивостей ґрунту.

Про роль сапропелю у покращенні якості плодоовочевої продукції в умовах органічного виробництва розповість Юлія Квітка, керівник відділу аграрних досліджень компанії «Українська Органіка» під час Плодоовочевої open space конференції «ПЛІДНИЙ 2022: РИНКИ. ТЕХНОЛОГІЇ. НІШІ», яка відбудеться 15 лютого у Міжнародному виставковому центрі Києва, повідомляє SEEDS.

За словами Юлії Квітки, сапропель – це багатовікові органогенно-мінеральні донні відклади озерних водойм, одне з рідкісних багатств нашої планети, що є продуктом біосинтезу фізіологічно активних сполук врезультаті розкладу речовин рослинного і тваринного походження.

На території України налічується понад 270 розвіданих родовищ сапропелю із загальним обсягом запасів – 97 млн тонн. При цьому, середньорічне зростання ємності ринку цього цінного біоактиватора росту і розвитку рослин та мікробіоти грунту в Україні становить 10%.

«Відновлення або покращення родючості ґрунтів продуктами з сапропелем допомагає природі вирівняти баланс екосистеми ґрунту та мінімізувати шкодочинні процеси від сучасних типів забруднень ґрунту: пестицидами, агрохімікатами, викидами промисловості, стихійних лих, шкодичинних організмів і токсинів. Одне з таких рішень знаходиться у площині комплексного використання лінійки наших продуктів ТМ SaproLife, що виготовляються на основі цільного сапропелю, видобутого у Волинській області з дна унікального озера льодовикового періоду Синове.

Яким чином сапропель покращує якість плодоовочевої продукції в умовах органічного виробництва ви зможете дізнатися під час Плодоовочевої open space конференції «ПЛІДНИЙ 2022: РИНКИ. ТЕХНОЛОГІЇ. НІШІ»,- зазначає Юлія Квітка.

Нагадаємо, Плодоовочева open space конференція «ПЛІДНИЙ 2022: РИНКИ. ТЕХНОЛОГІЇ. НІШІ»– це екосистемний захід, який презентує професійні аналітичні прогнози розвитку ринку плодоовочевої продукції, технології виробництва і маркетингу ягід, овочів та фруктів та ефективні рішення для розвитку бізнесу на внутрішньому та міжнародному ринках.

Організаторами конференції виступають агромедіа-агенція SAPIENZA та Українська плодоовочева асоціація (УПОА) за підтримки Київського контрактового ярмарку.

Конференція відбудеться у Міжнародному виставковому центрі Києва ( Броварський пр-т, 15, метро «Лівобережна») в рамках виставки «Агровесна» (Конференц-зона 3 А).

Участь у заході безкоштовна за умови обов’язкової попередньої реєстрації за посиланнямОхочим взяти участь також потрібно попередньо зареєструватися на участь у заході «Агровесна». Реєстрація доступна тут.

Запрошуємо професійних виробників плодоовочевої продукції!

Контакти організаторів: +38(099) 737-17-92

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!