1000 гривень за літр: в Україні виготовляють молоко віслюків

0 278

Молоко віслюків вважається досить цінним і вартує близько 1000 грн за літр, повідомляє SEEDS. Ще однією перевагою отримання віслюків є можливість організації екскурсій на ферму та зеленого туризму. За 30 кілометрів від Києва розташована єдина в Україні віслюкова ферма.

Власник незвичайного для України господарства – Володимир Васильєв. Усе почалося з двох ослиць, яких його сім’я утримувала протягом шести років для молока. Пізніше Володимир вирішив створити більше господарство та перекваліфікувався з юриста на фермера.

Усього на фермі 50 віслюків, лише 12 – це дійні ослиці. З них Володимир Васильєв щодня отримує до 6 літрів молока. За словами фермера, попит на молоко ослиць дуже високий. половину прибутків господарство отримує саме від продажу молока. Також на фермі проводять екскурсії. Вартість відвідування господарства – 200 гривень. Під час екскурсії можна продегустувати молоко, покататися на віслюкові та погладити тварин. Крім цього, господарство виготовляє з молока косметику.

Для своєї ферми Володимир Васильєв купив земельну ділянку за 10 тис. доларів. Крім приміщень та загонів для тварин фермер облаштував став та місця для відпочинку. Господар радить починати такий бізнес з закупівлі, як мінімум, 10 тварин, серед яких буде 2 – 3 дійні ослиці.

SEEDS.org.ua за матеріалами ТСН

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!