Крафтові сири зі всієї України презентували на фестивалі в Умані

0 39

Днями тисячі відвідувачів із усієї України відвідали Фестиваль сиру та вина в Умані. Протягом двох днів винороби, сировари та виробники меду частували гостей свята й ділилися секретами своє роботи.

“Такий фестиваль у місті ми проводимо вперше. До нас приїхали 64 представники із різних куточків України. Вони демонструють свою продукцію, її якість. Розповідають як правильно вживати вино, із яких бокалів пити, як вибрати сир та лікуватися медом”, – розповіла співорганізатор заходу Софія Чорномаз.

Сири були представлені із різних куточків України. Гості мали можливість скуштувати унікальні гуцульські, закарпатські, крафтові сири.

Олександр Бабін приїхав із села Галайки, що на Київщині. Він власник ферми “Бабині кози”. В його господарстві нараховується 186 кіз. Сири з козиного молока Олександр виготовляє вже 12 років. Стверджує, що з кожним роком козиний сир стає все популярнішим.

“На фестиваль ми привезли різні види сиру. “Найстаршому” з них 21 місяць. Всі наші сири я роблю самостійно. При їх виготовленні ми використовуємо класичну рецептуру, але вносимо в неї свої зміни. Козиний сир має свій унікальний смак. І люди все частіше його куштують та купують. Адже із коров’ячого молока такої смакоти не зробиш”, – розповів майстр.

SEEDS.org.ua за інформацією procherk.info

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано