На Полтавщині розпочинає роботу медовий завод

0 5 095

Приватне сільськогосподарське підприємство «Дружба», що на Полтавщині розводить українську степову породу бджіл. Тут знаходиться найбільша племінна матко-вивідна бджолина пасіка нашої країни, ряд пасік для медозбору, пише SEEDS.   

У 2018 році пасіка ПСП «Дружба» була найбільшою в Україні, досягла кількості 8 тисяч бджолосімей, із них 500 бджолосімей – матковивідна пасіка, щоб розводити цих комах та підтримувати їхній генофонд.

«Хоча було прийняте рішення зменшити об’єми промислової пасіки і частина була розпродана, та вирішено утримувати бджолосімей, щоб підтримати високу врожайність технічних культур ПСП «Дружба».

Проте, як і раніше ми дотримуємося усіх європейських вимог щодо вирощування і перероблювання продукції. Ми довели якість до ГОСТів, європейських вимог. І далі направляли продукцію в Європу по контрактах. Але зараз поставки ведемо лише в Україні: Суми, Київ, Кременчук», – розповів Новинам Полтавщини виконавчий директор Торгового дому «Меди Межиріччя» Костянтин Ємельянов.

Новий інвестиційний проєкт підприємства «Дружба» – медовий завод, який нині облаштовують. Костянтин Ємельянов, виконавчий директор торгового дому «Меди Межиріччя», розповів, що у майбутньому на медовому заводі планується проводити гомогенізацію – перемішування меду, щоб затримати процес кристалізації (підготовка до європейських стандартів), проте обладнання для цього поки не поставили.

Читайте також: Нова категорія заморозки української малини вбиває ціни та збагачує польських бізнесменів

На підприємстві працює фінська автоматична установка Paradise Honey для викачування меду на 200 рамок – найбільша в Україні (подібна є на Київщині на 80 рамок). Викачування триває 20 хвилин, установка робить 180 обертів за хвилину. За зміну виробляють 2 тисячі рамок, це близько 4,5 тонн меду. За сезон у середньому виготовляють 50-80 тонн меду, інколи людям доводиться працювати у кілька змін.

Тут же виготовляють крем-мед. Річ у тому, що мед містить кристали цукру, які згодом зацукровуються. У спеціальному апараті кристали меду розтирають, тож він насичується киснем, стає білим, масляним і нагадує згущене молоко. Такий продукт вже ніколи не зацукрується.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!