На святі у Житомирі вперше приготували конопляний борщ

0 270

Днями у Житомирському магістраті відбулося обласне свято декоративно-прикладного мистецтва під назвою «Майстерний червень». Під час свята відомий в Україні майстер народної творчості Олег Земнухов представив борщ, в якому використав українські посівні коноплі, пише SEEDS.

За його словами, упродовж декількох років він готує страви, додаючи насіння українських посівних конопель, що не містять наркотичних речовин. Однак, конопляний борщ приготував вперше.

“Спочатку відварюємо картоплю, а потім додаємо зелень, яйце і приправи. У цій каструлі п’ять літрів. Слід зазначити, що це не м’ясний бульйон, а вегетаріанський борщ. Замість м’ясного бульйону використовується конопляна олія, а також додається конопляне насіння, зелень, петрушка та кріп”, – розповів Олег Земнухов Суспільному.

До борщу Олег Земнухов пропонує і конопляний хліб. Крім того, він запрошує спробувати конопляне печиво, квас, чай та деруни. Майстер розповідає, що для його пращурів коноплі стали рятівною рослиною під час голодомору.



“Мій батько розповідав, що під час голодомору наша родина вижила завдяки коноплям. Перетирали насіння і пекли коржики. Можливо, це генетична спадковість. Але мені хотілося відтворити ці рецепти і додати свої інновації”, – говорить Олег Земнухов.

Читайте також:  В Україні цього року буде достатньо кавунів, – баштани з’явилися і на Вінниччині

Олег Земнухов каже, що тепер готуватиме конопляний борщ і для своєї родини.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!