У Німеччині навчилися робити шоколад із квашеного вівса та дріжджів

0 117

На сьогодні різноманіття технологій виготовлення продуктів надзвичайно вражає! Цього разу маємо цікаві новини з Німеччини. Тут вченим вдалося створити шоколад при використанні квашеного вівса та дріжджів, пише SEEDS.

Так, ця технологія була започаткована мюнхенським стартапом Planet A Foods. Його представникам вдалося розробити процес бродіння, який перетворює побічні продукти на інгредієнти вищої цінності – пальмову олію та какао.

Зокрема, над новою технологією працювали брат та сестра – вчені Максиміліан та Сара Маркварт.

«Ми по-особливому квасимо та смажимо овес. Це запатентована технологія, яку розробила Сара. Вона перетворює овес на щось схоже на смак какао», — говорить доктор Максиміліан Маркварт.

Ще однин інгредієнт, яким замінюють какао-масло, отримують за допомогою точної ферментації.

У якості сировини Planet A використовує патоку. Вона здійснює живлення олійного штаму дріжджів, здатного виробляти еквівалент какао-масла.

При поєднанні вищезазначених інгредієнтів вчені й отримують шоколад без какао.

Читайте також: Майстерня крафтових шоколадних виробів працює у Запоріжжі

До слова, завдяки своїй розробці спеціалісти прагнуть зменшити тиск на ланцюжки постачання какао. Адже наразі глобальний попит на нього досяг 5 млн т щороку.

«Ми починаємо з какао та шоколаду. Якщо зміна клімату сильно вдарить, пропозиція какао зменшиться. Виникає аспект ризику поставок», – зазначив Максиміліан Маркварт.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!