Селекціонери створили нові сорти арабіки без кофеїну

0 124

Неймовірні новини світу:  у Бразилії навчилися вирощувати каву без кофеїну. Новим зернам арабіки прогнозують комерційний успіх як альтернативу каві без кофеїну, що проходить через низку хімічних та промислових процесів, пише SEEDS.

Дослідження розпочали два десятиліття тому, тепер вчені переходять до польових випробувань отриманих сортів. Якщо сорт вдасться успішно виростити, він зможе завоювати популярність серед споживачів у Європі та США. Адже ця кава не проходить хімічної та промислової обробки зерен.

Нові сорти арабіки отримали шляхом схрещування різних рослин кави, які мають від природи низький вміст кофеїну, а також використовуючи власний банк зародкової плазми.

Читайте також:  В Україні цього року буде достатньо кавунів, – баштани з’явилися і на Вінниччині

Наразі вчені починають висадку отриманих рослин у різних регіонах Бразилії, повідомляє Тhe Guardian.

Кавовим деревам знадобиться ще 2-3 роки, щоби дати перші плоди. Тільки після цього фахівці зможуть зібрати врожай і протестувати отримані зерна в різних кавових напоях.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!